alinsyirah's FotoPage

By: alin syirah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Sep-2008 02:33 Email | Share | | Bookmark
Kimi Junior... ceritera di awal 7bulan

tadi lepas buat check up kat klinik desa trus pegi scan kat klinik biasa pegi tu...
sbnrnya igtkn kat klinik gomen tu ada nak buat scan utk baby, kalau semua ok takpayah pegi scan kat klinik lain. tp dia tak buat pun. xtau la nes dia malas nak suh jumpa doc ke atau mmg tak pyh. tp kat note kad merah yg rekod dia tu ada tulis suh jumpa m/o... entah le aku pun tak paham la dorg ni.. karang aku kutuk2 kang tak memasal dpt dosa kering je.. diam je la.. sbb byk benda yg aku nak komplen sbnrnya... takpela bulan ramadhan.. elok lupakan je...

niway, nak story ms kat klinik scan tu le.. si hubby tunggu je kat keta. pastu scan cam besa la.. tgk normal ke tak jantung, tulang2 sume la..

bila tgk tang kat muka tetiba dia pandang ke alat scan tu.. pastu dia buleh minum air, then jilat2 ke ntah jelir lidah aku pun tak sure la.. air anak aku ni pandai pula dia.. dah le tak pose.. ish2..

apapun yg penting baby dlm kandungn ni selamat.
dan esok stat kena kira gerak baby. aku pun mcm konfius cmana nak kira.. aarhh.. hentam saje la labu..
ari jumaat ni nak tgk muka baby kat kelana jaya. 3D punya.. nak tgk anak umi ni muka mcm sapa... abi dia ke umi dia... hm.. jeng3x...


p/s: ini cuma iklan saja ye..


Wednesday, 10-Sep-2008 02:27 Email | Share | | Bookmark
aku di Ramadhan ini...



Ramadhan kali ini...

1. tak pernah solat terawih kat surau - bila dah lepas berbuka jer, perut terasa penuh sgt.. kekdg tu kalau nak solat maghrib pun duduk... last2 solat je terawih kat umah.. kekdg larat berdiri kekdg tak larat...duduk je.. hehe.. kalau nak solat duduk kat surau segan la pulak.. (padahal surau depan umah je tu- itupun tak pegi) penyegan betol lah..

2. msak juadah iftar - dah 9 ari puasa hari2 masak berbuka sendiri. penah satu masa tu dah takda apa kat dapur, buat bihun goreng je.. hehe senang.. lgpun berbuka cuma berdua saja..

3. tak pernah pegi bazar ramadhan - ini yg paling syiok... boleh dikatakn penjimatan jugak ler.. kalau dulu sekali pegi je mahu2 dekat rm10 kuarkan. maklum nafsu tgh berpuasa semua nak beli. pikir2 balik kalau beli byk2 pun bukan habis mkn. lgpun kami berdua ni jenis perut cepat kenyang. so dr membazir baik masak je.. hubby pun tak cerewit... hehe senang2...

4. baca al-qur'an - yg ni tgh usahakan. tp bukan dari juzuk 1. dari tanda yg aku tgh baca haritu.. entah tak ingat. tp skrg ni dah smpi surah ke 36 (yaasin..) harap2 sempat khatamkn qur'an utk tahun ini. lgpun takde OFF utk tahun ini insyaAllah... berkat anak dlm perot ibu..

smpi sini dulu kot posting hari ni.. hm... ni tgh berjaga tak buleh tido le ni.. sbb td tido dr 830pm smpi 11pm.. huhu.. padan muka aku! trus smpi sahur kot nati.. eh tapi rasa nak tido jap nak buat tahajud 2 rekaat jadilah...


Friday, 25-Jul-2008 03:07 Email | Share | | Bookmark
insomnia...?

lempeng n milo
istilah apa itu? betol ke maksudnya tak-boleh-tido...?
memang seksa kalau waktu cenggini tak dpt tido..mata segar bugar.agaknya sbb pekena 2 cwn teh tarik yg tebal..
last2 aku buat lempeng dgn milo susu.. moga2 pasni terlelap lah jua mataku...



Thursday, 24-Jul-2008 22:06 Email | Share | | Bookmark
my pregnancy



im 21++ weeks pregnant... no wonder la selalu je nak makan...
as like the cartoon above..


Tuesday, 22-Jul-2008 14:14 Email | Share | | Bookmark
puding koktel

huhu.. besh2
sblm gi klinik antenatal checking. sy serapan dulu.. takut lama kat klinik tu nati.. nyam2... puding koktel...



[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net